Nowy numer 46/2019 Archiwum

Film "Bóg nie umarł 2"

Bóg nie umarł 2 - zwiastun
Monolith Films

Pasjonująca opowieść o próbie odpowiedzi na najważniejsze pytania wyłącznie za pomocą argumentów prawnych. Druga część filmu, który poruszył serca i sumienia polskich widzów.
Czy osoba wierząca może lub wręcz powinna ukrywać swoją wiarę przed niewierzącymi? Czy wiara może kogoś obrażać lub szkodzić młodym umysłom? Na takie pytania musi odpowiedzieć przed sądem nauczycielka liceum, którą oskarżono o to, że złamała przepis o świeckości instytucji państwowych, gdy podczas lekcji historii wspomniała o działalności Jezusa. Sądowy spór, który miał być lekcją pokory dla ludzi wierzących, przeradza się w niezwykłą dysputę o wolności sumienia, istnieniu Boga i potrzebie poszukiwaniu w życiu czegoś więcej niż dobra doczesne.
Film zostanie dołączony do "Gościa Niedzielnego" na 27 stycznia. Cena gazety z płytą nie ulegnie zmianie i wyniesie 5 zł.

oceń artykuł Pobieranie..

Ze względów bezpieczeństwa, kiedy korzystasz z możliwości napisania komentarza lub dodania intencji, w logach systemowych zapisuje się Twoje IP. Mają do niego dostęp wyłącznie uprawnieni administratorzy systemu. Administratorem Twoich danych jest Instytut Gość Media, z siedzibą w Katowicach 40-042, ul. Wita Stwosza 11. Szanujemy Twoje dane i chronimy je. Szczegółowe informacje na ten temat oraz i prawa, jakie Ci przysługują, opisaliśmy w Polityce prywatności.