Syndrom

dodane 04.07.2013 00:00

Dokumentalna opowieść o dramacie małżonków, którzy dokonali aborcji, i o ich duchowym odrodzeniu poprzedzonym wielkimi trudnościami.

Para zdecydowała się podzielić swoimi intymnymi i bolesnymi przeżyciami, aby dać nadzieję osobom, które mierzą się z podobną tragedią w swoim życiu. Film wyreżyserowali: Leszek Dokowicz i Maciej Bodasiński – twórcy głośnego obrazu "Egzorcyzmy Anneliese Michel". Muzykę skomponował Michał Lorenc. Głównym producentem filmu, finansującym jego powstanie, był „Gość Niedzielny”. Płyta z premierowym wydaniem obrazu ukazała się jako bezpłatny dodatek do „Gościa” nr 38/2010.

"Modlimy się o życie dla dzieci nienarodzonych, a rzadko pamiętamy o tych, którzy cierpią ze względu na swoje uczestnictwo w grzechach przeciw życiu. A to ogromna rzesza ludzi. I to oni potrzebują najbardziej Bożego Miłosierdzia. Tu chodzi o życie wieczne bądź potępienie, dlatego chciałem zrobić film, który wniesie w tę rzeczywistość nadzieję" - mówi Leszek Dokowicz, reżyser.

«« | « | 1 | » | »»